17mil kn za električna vozila

17mil kn za električna vozila

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) će 3. travnja 2019. godine u Narodnim novinama objaviti Javni poziv za sufinanciranje kupnje električnih vozila građanima.

Ukupno raspoloživa sredstva po pozivu iznose 17 milijuna kuna. Dodjeljivat će se do 40% bespovratnih sredstava za kupnju isključivo jednog NOVOG vozila, koje u trenutku unosa, uvoza ili prodaje u Republici Hrvatskoj ili ranije, nije bilo registrirano, odnosno u slučaju električnog bicikla, nije ranije bilo korišteno. Vozilo može biti kupljeno u Hrvatskoj, Europi ili svijetu, međutim treba biti registrirano u Hrvatskoj.

Za kupnju eko vozila građani će moći dobiti do 40% iznosa sredstava, odnosno:

  • do 80 tisuća kuna za električne automobile
  • do 40 tisuća za plug-in hibride automobile (uz uvjet da im je emisija CO2 manja od 50 g/km)
  • do 20 tisuća kuna za električne skutere, motocikle i četverocikle na struju
  • do 5 tisuća kuna za električne bicikle

Procedura prijave je jednostavna, ali je potrebno dobro proučiti svu dokumentaciju i istu predati od 3. travnja od 9 sati. Zahtjevi će se razmatrati kronološki, prema datumu i vremenu njihovog zaprimanja. Iz Fonda još napominju kako će svi koji dostave potpunu dokumentaciju u okvirima raspoloživog budžeta od 17 milijuna kuna dobiti ugovor o sufinanciranju kupnje električnog vozila koji moraju realizirati u roku od godinu dana.

Newsletter

Pretplatite se na naš Newsletter!

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Saznaj više

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija”.