Politika kolačića

Uvod

Naša web stranica koristi kolačiće i druge srodne tehnologije (radi praktičnosti, sve tehnologije nazivaju se “kolačići”). Kolačiće postavljaju i treće strane s kojima smo surađujemo. U nastavku teksta obavještavamo Vas o upotrebi kolačića na našoj web stranici te Vas molimo da pozorno pročitate sve informacije kako biste bili transparentno, točno i konkretno obaviješteni što se događa s Vašim uređajem putem kojeg pregledavate sadržaj na našoj web stranici.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje većina web stranica pohranjuje na uređajima koji se koriste za pristup Internetu (računalo, tablet ili mobitel). Kolačići spremaju Vaše postavke za određenu web stranicu (primjerice, odabir jezika, login podaci i sl.) te ih pri ponovnom posjetu stranice iznova učitavaju. Na taj su način informacije sadržane na web stranici prilagođene vašim potrebama i uobičajenim načinima korištenja. Pohrana kolačića je u potpunosti pod vašom kontrolom, budući da kroz postavke u svom pregledniku možete ograničiti pohranu kolačića ili ih onemogućiti. Ako odlučite onemogućiti kolačiće, imajte na umu da neki aspekti web stranice možda neće funkcionirati prema očekivanjima.
Upute za upravljanje kolačićima za najčešće korištene web preglednike možete pronaći na sljedećim stranicama:

Google Chrome
Mozilla Firefox
Apple Safari
Opera
Microsoft Edge

Što su skripte?

Skripta je dio programskog koda koji se koristi za pravilno i interaktivno funkcioniranje naše web stranice. Ovaj se kôd izvršava na našem poslužitelju ili na vašem uređaju.
Web stranica tvrtke Boost koristi tzv. responsive dizajn kako bi prilagodila izgled stranice uređaju s kojeg istu pregledavate. Detekcija uređaja se kao podatak ne sprema niti ovim putem pokušavamo trajno identificirati korisnika odnosno posjetitelja stranice.

Što je tzv. web beacon?

Web beacon (ili piksel tag) mali je, nevidljivi dio teksta ili slike na web stranici koji se koristi za praćenje prometa na web stranici. Da bi se to učinilo, razni podaci o Vašoj aktivnosti pohranjuju se pomoću web beacona. Web stranica tvrtke Boost ne koristi web beacone.

Kakvi kolačići postoje

Tehnički ili funkcionalni kolačići

Neki kolačići osiguravaju da određeni dijelovi web stranice rade ispravno i da Vaše korisničke postavke ostaju poznate. Postavljanjem funkcionalnih kolačića olakšavamo Vam posjet našoj web stranici. Na taj način ne trebate više puta unositi iste podatke prilikom posjeta našoj web stranici. Ovi kolačići se mogu prenijeti na Vaše računalo bez Vašeg pristanka.

Analitički kolačići

Budući da se statistika prati anonimno, ne traži se dopuštenje za postavljanje analitičkih kolačića.

Marketinški kolačići

Na našoj web stranici ne koristimo reklamne kolačiće.

Kolačići za dijeljenje korisničkog sadržaja u socijalnim mrežama putem datoteka za društvene mreže (Social plug-in content sharing cookies)

Na našoj web stranici nalazi se ikona koja posjetitelju stranice nudi mogućnost da pregleda sadržaj profila tvrtke na dvije društvene mreže:

1. LinkedIn profil tvrtke Boost
2. Facebook profil tvrtke Boost

Ovi gumbi rade koristeći dijelove koda koji dolaze iz Facebooka i drugih društvenih mreža. Ovaj kod postavlja kolačiće. Gumbi na društvenim mrežama također mogu pohraniti i obraditi određene podatke, tako da vam se može prikazati personalizirani oglas.
Molimo pročitajte izjavu o privatnosti ovih društvenih mreža (koja se relativno često mijenja) kako biste pročitali što rade s Vašim (osobnim) podacima koje obrađuju pomoću ovih kolačića. Podaci koji se preuzimaju anonimni su što je više moguće. Važno je imati na umu da se Facebook, WhatsApp i Instagram nalaze se u Sjedinjenim Državama, iako posjeduju i servere na području EU.

Koje kolačiće koristimo?

Web stranica tvrtke Boost koristi 6 kolačića:

• BETTERGDPR
• Universal Analytics (Google)
• _ga
• _gat_gtag_UA_136615231_1
• _gid
• mailerlite:webform:shown:5192927
• mailerlite:webform:submited:5192927

Naša web stranica koristi sljedeće kategorije kolačića:

 1. Tehničko/funkcionalne

  a) Obvezne – neophodni su za tehničku funkcionalnost web stranice ili pružaju uslugu koju ste zatražili. Ovi kolačići ne pohranjuju informacije koje bi Vas mogle identificirati.

  Kolačići koji se koriste: Sistemski session ID (trajanje: 60 min.)

  b) Statističke – koriste se za prikupljanje podataka o korištenju web stranice u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva. Ovi su podaci također anonimni. Kolačići koji se koriste:

  • Universal Analytics (Google)
  • _ga
  • _gat_gtag_UA_136615231_1
  • _gid

  Ovi kolačići koriste se za prikupljanje informacija o tome kako posjetitelji koriste našu web stranicu. Podatke koristimo za sastavljanje izvješća i za poboljšanje web stranice. Kolačići prikupljaju podatke na način koji nikoga izravno ne identificira.
 2. Marketinške – kolačići treće strane koji se temelje na jedinstvenoj identifikaciji Vašeg preglednika i internetskog uređaja. Kolačići koji se koriste:

  • mailerlite:webform:shown:5192927
  • mailerlite:webform:submited:5192927

  Ovi kolačići se koriste isključivo u slučaju kada posjetitelj web stranice sam unese mail adresu kojom se prijavljuje na Newsletter tvrtke Boost, te isključivo ako je posjetitelj kliknuo (uključio) da je pristao na primanje obavijesti tvrtke BOOST d.o.o. te se složio s Uvjetima korištenja i Politikom privatnosti.

Sve dodatne informacije i način ostvarenja prava možete saznati ako nam se obratite na Boost d.o.o., fra Grge Martića 6, 10 408 Velika Mlaka ili mailom na info@boost.hr.

Newsletter

Pretplatite se na naš Newsletter!

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Saznaj više

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”.