ICT usluge

Funkcionalne specifikacije (IT)

Izrada specifikacija za buduća softverska rješenja kroz snimanje poslovnih procesa. Radi se o poslovnoj analitici za potrebe softverskih tvrtki tako da se u ime klijenata odlazi krajnjem kupcu i vrši poslovna analitika te se ista dokumentira u tzv. funkcionalnu specifikaciju budućeg softverskog rješenja.

Najam virtualnih infrastruktura

ICT usluga koju Boost pruža pod brandom DataShark. Uslugom mjesečnog najma klijent na korištenje dobiva visoko raspoloživu informatičku infrastrukturu bez potrebe za inicijalnim ulaganjem te se plaća onoliko koliko se koristi. Trošak IT infrastrukture postaje mjesečni operativni trošak koji prati stvarne potrebe klijenta što rezultira uštedom resursa.

Najam e-mail sustava

Najam e-mail sustava ili Microsoft Exchange sustav za e-mail korespondenciju osigurava korisnicima svih veličina i potreba da u formi mjesečnog najma (s Microsoft Outlookom ili bez njega) imaju enterprise rješenje koje mogu koristiti na više uređaja istodobno u realnom vremenu. Istodobno, krajnji korisnik ne mora investirati u hardver, softver, implementaciju, backup, anti-virusna i anti-spam rješenja te na održavanje cijelog sustava. Mail sustav se koristi u formi mjesečnog najma, a usluga pokriva sve licence, backupe i zaštite.

Antivirusna rješenja i poslovna sigurnost

Tvrtka Boost je Silver partner globalno poznatoj tvrtki Sophos koja se bavi sigurnosnim i antivirusnim rješenjima. Kako je zaštita podataka i u regulatornom i u poslovnom smislu sve važnija tema, tvrtka Boost stavlja fokus i na prodaju različitih rješenja koja klijentima pomažu i u zaštiti podataka.

Boost nudi analizu ICT sustava s izradom preporuka za unapređenje investicija u ICT sustave. Osim navedenog, Boost nudi kolokaciju Vaše opreme u data centre s visokim SLA uvjetima u ugovoru te najam virtualne infrastrukture (VMware, HyperV, KVM). Preko Boostovih partnera mogu se ugovoriti i dedicirani linkovi i/ili shared Internet linkovi.

Boost ugovorni partneri mogu osigurati visoke SLA uvjete u smislu redundancije i infrastrukture koja u pravilu osigurava tzv. Tier 3 razinu uvjeta smještaja opreme i/ili najma virtualne infrastrukture.

Tvrtka Boost kroz ugovorne partnere može osim hardverskih, riješiti i Vaše softverske potrebe. U tom smislu postoji čitav niz gotovih rješenja, ali i mogućnost izrade tailor-made rješenja sukladno potrebama tvrtke za operativno poslovanje.

Vaši podaci, bez obzira nalaze li se na Vašim serverima koji su kolocirani u data centar ili su smješteni na unajmljene virtualne infrastrukture maksimalno su i uz pomoć najnaprednijih tehnologija zaštićeni na adekvatan način. To znači da su ugovoreni data centri sukladni međunarodno priznatim znakovima kvalitete poput ISO 27001 norme, PCI-DSS, PSD2, Tier 3. Osim toga, to su data centri koji vrše smještaj podataka i za financijske institucije koje su iznimno regulirane industrije te smještaj takvih podatka ne bi bio moguć da data centri ne zadovoljavaju stroge uvjete.

Svi podaci smješteni preko Boosta se nalaze u RH i ne izvoze se osim u slučaju eksplicitnog očekivanja klijenta. U tom smislu je moguć smještaj podataka u druge zemlje, ali isključivo na teritoriju EU.

Osim pomoći u definiranju procedura, procesa i dokumentacije vezano za DR&BC, Boost može osigurati i sekundarne lokacije na kojima se smještaju kako podaci tako i ključni zaposlenici, a u slučaju havarije primarne lokacije.

Tvrtka Boost je partner globalnom proizvođaču antivirusnih i drugih sigurnosnih rješenja za računala i servere. Sophos nudi čitav niz rješenja za zaštitu podataka.