Elektroničko izdavanje zahtjeva

Elektroničko izdavanje zahtjeva

Od 15. travnja 2019. godine poslodavci mogu podnijeti zahtjeve za dozvole za boravak i rad iz kvote i elektroničkom poštom na posebno formirane mail adrese svih policijskih uprava.

Uzimajući u obzir potrebe tržišta rada u Republici Hrvatskoj Ministarstvo unutarnjih poslova posljednjih godinu dana poduzima značajne aktivnosti kako bi se ubrzao postupak izdavanja dozvola za boravak i rad.

U cilju rasterećenja poslodavaca, ali i smanjenja gužvi u prostorijama policijskih uprava odnosno postaja, od 15. travnja 2019. godine moguće je podnijeti zahtjeve za dozvole za boravak i rad iz kvote i elektroničkom poštom na posebno formirane mail adrese svih policijskih uprava te pojedinih policijskih postaja identificiranih na osnovu povećanog broja zahtjeva za izdavanje dozvola za boravak i rad.

Sve detaljnije informacije o mail adresama na koje možete uputiti zahtjev za dozvole za boravak i rad, možete pronaći na stranicama ovog Ministarstva pod rubrikom; građani/moji dokumenti/ stranci (https://mup.gov.hr/stranci-333/333). 

U narednom razdoblju omogućit će podnošenja zahtjeva za dozvole za boravak i rad u kvoti i u drugim policijskim postajama za koje se na osnovu podataka o broju podnesenih zahtjeva ili izdanih dozvola za boravak i rad procjeni potreba, o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Zahtjeve za dozvole za boravak i rad i može se podnositi osobno u svim policijskim upravama odnosno policijskim postajama.

Newsletter

Pretplatite se na naš Newsletter!

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Saznaj više

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija”.