Evidencija osoba zaštite na radu

Upis u evidenciju

Uspostavljen sustav evidencije osoba koje je poslodavac odredio za obavljanje poslova zaštite na radu

Evidencija osoba koje je poslodavac odredio za obavljanje poslova zaštite na radu (stručnjak zaštite na radu, ovlaštenik odnosno poslodavac) ustrojena je temeljem čl. 10. Pravilnika o obavljanju poslova zaštite na radu (Narodne novine, broj 126/19), radi provedbe stalnog stručnog usavršavanja, obavještavanja i razmjene informacija u području zaštite na radu.

Osoba koju je poslodavac odredio za obavljanje poslova zaštite na radu  upisuje se u Informacijski sustav zaštite na radu.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava donijelo je novi Pravilnik o obavljanju poslova zaštite na radu (Narodne novine, broj 126/19) koji je stupio na snagu 01. siječnja 2020. godine. Jedna od bitnih promjena u Pravilniku odnosi se na sve osobe koje obavljaju poslove zaštite na radu kod poslodavca.

Točnije, članak 10. navedenog Pravilnika propisuje sljedeće: „Osoba koju je poslodavac odredio za obavljanje poslova zaštite na radu (stručnjak zaštite na radu, ovlaštenik odnosno poslodavac), radi provedbe stalnog stručnog usavršavanja, obavještavanja i razmjene informacija u području zaštite na radu, upisuje se u Informacijski sustav zaštite na radu prema Uputama za pristup elektroničkoj usluzi koje se objavljuju na mrežnim stranicama ministarstva nadležnog za rad.“

Nakon tehničke implementacije rješenja, upis u evidenciju osoba koje je poslodavac odredio za obavljanje poslova zaštite na radu može se izvršiti putem poveznice: http://uznr.mrms.hr/evidencija-osoba-koje-je-poslodavac-odredio-za-obavljanje-poslova-zastite-na-radu/

Na navedenoj stranici osim on-line obrasca za upis nalaze se i upute za korisnike te kontakt informacije za sva dodatna pitanja ili pomoć.

Newsletter

Pretplatite se na naš Newsletter!

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Saznaj više

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”.