ESIF zajmovi (za OBRTNA SREDSTVA)

Za obrtna sredstva

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 17. ožujka 2020. godine donijela zaključak kojim se prihvaća Prijedlog mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa. Neke od mjera odnose se na sljedeće:

  • Povećanje alokacije za financijski instrument „ESIF Mikro zajmovi“ za obrtna sredstva mikro i male poduzetnike (1.000-25.000 eura, poček 12 mjeseci, smanjenje kamata na 0,5% – 0,75% – 1,0%, ovisno o indeksu razvijenosti) koje provodi HAMAG-BICRO.
  • Smanjenje kamatnih stopa na investicijske kredite sa 30% udjelom obrtnih sredstava „ESIF Mikro i Mali zajmovi“ na 0,1% – 0,25% – 0,5% ovisno o indeksu razvijenosti  koje direktno provodi HAMAG-BICRO.

Podsjećamo, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) pokrenula je 2016. godine Program ESIF Mikro i Mali zajmovi koji je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima.

ESIF zajmovi su financijski instrumenti u formi kredita namijenjeni poticanju razvoja tvrtki. Korisnost i važnost ovih zajmova ogleda se u razlici između kamatnih stopa u odnosu na kamatne stope komercijalnih banaka pri čemu je ta razlika značajna

ESIF zajmovi se dijele na mikro i male, kao i na zajmove za investicije odnosno za obrtna sredstva. Konkretno, riječ je o:

  1. OBRTNA SREDSTVA
    1. ESIF mikro zajam za obrtna sredstva
  2. INVESTICIJE:
    1. ESIF mikro investicijski zajam
    1. ESIF mali investicijski zajam

Ukoliko nemate vlastita sredstava za financiranje plaća i/ili kupnju strojeva isto možete financirati kroz ESIF zajmove u iznosima do 50.000,00 EUR i kamatu od 0,1% do 1% (ovisno o vrsti ulaganja).

Boost d.o.o. uspješno piše poslovne planove za sve tvrtke koje žele aplicirati za navedene ESIF zajmove!

Sve zainteresirane pozivamo da nam se obrate na sales@boost.hr

Newsletter

Pretplatite se na naš Newsletter!

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Saznaj više

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”.